Hero Wave

TELEGRAAF 3 mei 2020 HURENINZEELAND en de corona crisis

John en Marlies Slotboom verhuren appartementen met uitzicht op de jachthaven in Ouddorp, maar mogen geen gasten ontvangen.

Hoewel de naam Marina Port Zélande op Goeree Overflakkee anders doet vermoeden, ligt het complex met jachthaven en vakantiewoningen niet op Zeeuws grondgebied. Op de zonovergoten zaterdagmiddag is het er nagenoeg uitgestorven omdat de coronaregels toeristische overnachtingen in Zuid-Holland nog verbieden. Maar een paar honderd meter verderop zijn vakantiegangers in Zeeland wél weer welkom. En dat zorgt voor onbegrip…

Waar ze in Zeeland de teugels sinds 1 mei wat laten vieren door nachtverblijf op vakantieparken toe te staan in maximaal 15 procent van de beschikbare huurhuisjes met eigen sanitair is dat in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond – waar Goeree Overflakkee onder valt – ook volgens de laatst uitgevaardigde noodverordening nog niet het geval. De toeristische ondernemers en vakantiegangers op het Zuid-Hollandse deel van Goeree Overflakkee hebben dus botte pech.

John (63) en Marlies Slotboom (56) verhuren sinds 2010 luxe appartementen met uitzicht op de jachthaven in Ouddorp. „Normaal is het hier in deze tijd een drukte van belang. Nu is er bijna niemand. Overdag mag je hier wel zijn, dus mensen die in de buurt wonen komen bijvoorbeeld wat onderhoud plegen aan hun boot”, vertelt John.

 

“Het is ronduit belachelijk”

Slotboom windt zich op over de coronaregels, die volgens hem krom zijn: „Het is ronduit belachelijk dat wij al onze gasten moeten afzeggen, terwijl er een paar honderd meter verder in Zeeland wel weer vakantieverblijven mogen worden verhuurd. Maar ja, wij vallen onder de regio Rijnmond en zitten nog in de strengere lockdown. Maar hier in Ouddorp is wat corona betreft weinig aan de hand. Dus ik zie het probleem niet.”

 

DE TELEGRAAF

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1036772712/ergernis-op-zeeuwse-coronagrens-belachelijke-kromme-regels